Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een methode om meer verkoop te krijgen door anderen jou product te laten promoten in ruil voor een vergoeding.

Het Winstmagneet Plan als voorbeeld:

Dit online trainingsprogramma kunnen bezoekers kopen via de Winstmagneet Webshop voor € 547,- excl. btw. Promoters kunnen een banner krijgen met een affliate link erachter. Deze banner kunnen ze plaatsen op hun website of weblog.

Iedere bezoeker die via die banner op www.winstmagneet.nl binnenkort en binnen 24 uur besteld wordt gezien als een ‘lead’ voor de promoter. De promoter krijgt per lead een vergoeding van € 150,-. Het totaal van vergoedingen wordt iedere 24ste van de maand uitgekeerd aan de promoter.

Voordelen van affiliate marketing

  • Win-Win-Win situatie: Het ideale aan affiliate marketing is dat alle betrokken partijen winnen. De klant krijgt zijn product, de promoter zijn vergoeding en de verkoper zijn omzet.
  • Enorme boost in omzet; anderen helpen jou bij de promotie van je product waardoor je bereik ineens veel groter is
  • Je kunt bezig met je product i.p.v. met sales. Hierdoor wordt de kwaliteit van het product steeds beter, waardoor klanten steeds meer tevreden worden.

Affiliate marketing en digitale producten

De platinum combinatie. Ik kan er veel woorden over kwijt, maar korter kan ik het niet omschrijven. Zoals eerder omschreven in het hoofdstuk ‘Product creëren’, heeft een digitaal product geen beperking in oplage en tijd. Je kunt in principe binnen 1 minuut 1000 keer je product verkopen.

Wat hierdoor ontstaat is een bijzondere situatie. Omdat er geen voorraad is kun je oneindig veel en direct leveren. Ook zijn er geen kosten meer zijn pak je 100% marge op iedere verkoop.

De combinatie met affiliate marketing zorgt ineens ook dat je marketing enorm opschaalt zonder dat je financiële capaciteit nodig hebt. Je betaald promoters namelijk per lead. Je inkomsten zijn al binnen dus je kunt makkelijk je promoter betalen. Zijn er geen leads, dan heb je ook geen kosten.

Dit is toch geweldig! De kunst is alleen om een affiliate platform op te zetten.

Ontwikkelen van een affiliate platform

Afgelopen jaren zijn er een aantal grote affliate platformen geboren. Zanox, Daisycon, Cleafs, noem het maar op. Ik ben eens gaan sneupen in deze systemen en heb gemerkt dat het voor de normale burger een enorm complex proces is. Het is gewoon erg ingewikkeld om het op te zetten voor je eigen product en ook om zelf een promoter te worden.
Het is ongeschikt door de doorsnee burger.

Ik wil proberen om in dit artikel weinig reclame te maken, maar ik vind echt dat het Winstmagneet Website veruit het meest eenvoudige systeem is om met affiliate marketing te werken. Je kunt gemakkelijk een product inrichten, verkopen via iDEAL en affiliates invoeren. Het werkt gewoon makkelijk!

Affiliates krijgen

Om mensen te krijgen die jou willen promoten kun je handig inspringen op de volgende situatie; de afgelopen jaren is de traditionele advertentieverkoop enorm aan het dalen. Uitgevers, zelfstandige magazines en websites hebben de grootste moeite om adverteerders te vinden en inkomsten te krijgen.

Deze groepen kun je prima benaderen voor een zogenaamde ‘costs-per-sale’ constructie. Dit wil zeggen dat je een vergoeding geeft voor het krijgen van een verkoop. Stel je vind een ondernemersplatform in je regio. Een banner bovenaan de website kost € 250,- per maand. De inkomsten van deze advertentie zijn dus altijd € 250,- per maand.

Stel je hebt een digitaal product van € 499,- waarvan je € 150,- per sale vergoed aan de promoter. Met een redelijk goed product is je conversie tussen de 2-5%. Stuurt de website van het ondernemersplatform per maand 100 bezoekers door, dan zullen minimaal 2 het product kopen. Dit levert de promoter ineens € 300,- op (lees € 50,- meer dan € 250,-)!

Dit uitgaande van 100 bezoekers, maar de site zou zomaar 500 bezoekers met 4% conversie door kunnen sturen. Je moet dan wel veel meer geld afstaan dan die € 250,- die je anders zou betalen, maar je verdient wel 20 x € 350,- = € 7.000,-. Met 1 adverteerder.

Omdat je per adverteerder met € 0,- kosten begint en pas kosten maakt wanneer je inkomsten hebt, is deze constructie enorm schaalbaar. Je kunt zo wel op 100 sites adverteren!

Affiliate Marketing en Linkbuilding

Affiliate Marketing heeft alles te maken met bezoekers verwijzen naar een bepaalde pagina. Om te zorgen dat meer mensen op jouw affiliate banners klikken, heb je verwijzingen nodig van andere websites. Je moet dus linkjes plaatsen op de website van een ander naar jou website. Dit wordt linkbuilding genoemd.

Starten met het hoofdstuk Linkbuilding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.